КРАСИВАТА БЛОНДИНКА КРАТФ БИРА БАБА ЯГА BLONDE ALE

декември 28, 2023by Brau Meister
https://brau-meister.com/wp-content/uploads/2024/01/2323.jpg

КРАСИВАТА БЛОНДИНКА

КРАТФ БИРА

БАБА ЯГА BLONDE ALE

КРАСИВАТА БЛОНДИНКА КРАТФ БИРА БАБА ЯГА BLONDE ALE

Какво ври в казана? Крафт бира Баба Яга Blonde Ale, разбира се! Пивката, гладка, златисто-жълта, вкусна, светла крафт бира, оприличавана на красивата блондинка на Крафт Пивоварна Пловдив. Тя е обичана от мнозина заради нейната вълшебна комбинация от капка плодова свежест, разбъркана с две щипки карамел и малц отгоре.
Крафт бира Баба Яга Blonde Ale е от типа бири, известни още като „сесийна бира“. Сесийните бири са тези, на които можете да се наслаждавате за дълги периоди от време и да не ви омръзнат, което ги прави любима напитка за мнозина. Това обяснява популярността им. Тези ейлове понякога се наричат летни ейлове заради това колко са свежи и освежаващи, но това е и малко подвеждащо, защото това си е бира, за всеки ден и всеки сезон.

Баба Яга Weiss

История на русата изкусителка е следната. Някои от предците на този ейл са стари традиционни пейл ейлове. Модерният рус ейл произхожда от 80-те години на миналия век в Америка и сега се произвежда по целия свят, от Белгия до Бразилия, през Франция и САЩ, до България. Обикновено всички те имат свой собствен уникален стил или тема, но всички имат един и същ светъл цвят. Тези ейлове са леко сухи със средно тяло и лека малцова сладост. Съвременните пивовари, като нас от Крафт Пивоварна Пловдив, обичат да добавят фини плодови вкусове и хмел. Както вече разбрахте, крафт бира Баба Яга Blonde Ale е кръстена на цвета си, но какви са някои други характеристики на тази вълшебна нефилтрирна крафт бира? Омайващ вкус, с плодов привкус и гладък, копринен финал, разбира се.

Какво ще кажете за капка плодова свежест, разбъркана с две щипки карамел и малц отгоре . Тази занаятчийска бира се приготвя по технология с горна ферментация при t° 17° – 20°. Изборът на хмел е широко отворен в този стил, а креативността ни ни доведе до избора на хмел тип Amarillo. Той ѝ придава приятно присъствие на банан, грейпфрут и горски цветя. Заради три вида малц: Wheat, Vienna, Pale Ale, Wheat Dark, има ясно изразения хмелов вкус и аромат, в който се усещат земни тонове, цитруси и плодове. Това е пшеничен ейл, който се прави по технология с горна ферментация при t° 17° – 20°. Ароматния хмел тип Amarillo, с с който се приготвя „Баба Яга Blonde Ale. Малцовете вложени в нея са: Wheat, Vienna, Pale Ale, Wheat Dark и придават ясно изразения хмелов вкус и аромат, в който се усещат земни тонове, цитруси и плодове.

Ако не сте сигурни как да се насладите на бирата си? Имаме добри новини – можете да съчетаете крафт бира Баба Яга Blonde Ale с почти всичко! Пица, крилца, пиле, бургери, мексиканска храна, италианска храна са само няколко опции, които имате. Когато се съмнявате, каква бира да изберете, коя ще си подхожда най-много на любимото ви блюдо, просто изберете крафт бира Баба Яга Blonde Ale и няма да сбъркате. Наливайте си я в стъклени чаши, за де се пени леко и умерено. За пивка наслада през цялата година, дръзката ни съблазнителка, се пие в компанията на приятели и рокендрол.